Skip to main content
Saját fotó feltöltése

Fotó hozzáadása

Ezzel a funkcióval egyszerre egy fotó feltöltésére van lehetőség.

Legnagyobb megengedett fájlméret: 256 MB
Megengedett formátumok: PNG, GIF, JPG, JPEG
Legkisebb megengedett képfelbontás: 640x480 pixel

Több fotó hozzáadása

Ezzel a funkcióval egyszerre több fotó feltöltésére van lehetőség. Abban az esetben ajánlott, ha a feltöltendő fotók minden lényeges adata megegyezik, például azonos a készítés helye és dátuma, a megörökített esemény.

Legnagyobb megengedett fájlméret: 256 MB
Megengedett kiterjesztések: PNG, GIF, JPG, JPEG
Legkisebb megengedett képfelbontás: 640x480 pixel

Feltöltési útmutató a fotótárhoz

Regisztráció az oldalon

Amennyiben saját fotóival szeretné gazdagítani a Vamadia fotótárát, kérjük regisztráljon az alábbi oldalon: https://www.vamadia.rs/user/register

A regisztráció folyamán a következő adatokat kell megadnia:

  • Vezetéknév
  • Keresztnév
  • E-mail cím (Kérjük, egy működő e-mail címet adjon meg, mert a rendszer a felhasználó minden üzenetét ide küldi ki, beleértve a Vamadia-fiókjához tartozó aktivációs linket is.)
  • Felhasználónév
  • Telefonszám (Nem kötelező megadni.)
  • Település
  • Intézmény (Amennyiben valamely intézmény vagy szervezet képviseletében regisztrál, ezt itt adhatja meg.)

Miután regisztrált, a rendszer a megadott e-mail címre elküldi a Vamadia-fiókjához tartozó aktivációs linket. Előfordulhat, hogy az üzenetet az e-mail fiókja Spam-mappájában fogja megtalálni. Az e-mailben található linkre kattintva beállíthatja a jelszavát. A változtatások mentésével Ön aktiválta a Vamadia-fiókját, és megkezdheti a fotók feltöltését.

Adatait a későbbiekben a Fiókom menüpontban a Szerkesztés lehetőségre kattintva módosíthatja.


Fotók feltöltése


A fotófeltöltés megkezdésekor két lehetőség közül választhat: a Fotó hozzáadása gombra kattintva egyszerre egy fotó feltöltésére és adatolására van lehetőség, míg, ha a Több fotó hozzáadását választja, egyszerre több fotót tölthet fel ugyanahhoz az adatlaphoz. Abban az esetben ajánlott ezt választani, ha a feltöltendő fotók minden lényeges adata megegyezik, például azonos a készítés helye és dátuma, a megörökített esemény. Később egyesével is szerkeszthetőek a csoportosan feltöltött fotók, vagyis egyéni adatok is hozzáadhatóak.

A Fotó hozzáadása vagy Több fotó hozzáadása gombra való kattintással a szerkesztőfelületre érkezik, ahol feltöltheti a fotót/fotókat és megadhatja az adatokat.

A képet a Fotó gombra kattintva töltheti fel.

Fotófeltöltés 1

Miután feltöltötte a fotót, megjelenik az Alternatív szöveg adatmező. A Cím és az Alternatív szöveg megegyezhet.

Fotófeltöltés 2

Szerző neve: ha ismeri, ki készítette a fotót, ide írja be. Ha a fotós ismeretlen, ezt a mezőt hagyja üresen. 

Keltezés dátuma: lehetőség van csak az év megadására. Ha a hónap és a nap is ismert, akkor azokat is megadhatjuk. Ha a fotó készítésének idejét csak megközelítőleg ismeri, akkor pipázza be a bizonytalan évszám mezőt.

Fotófeltöltés 3
 

Technika: a Meglévő technika hozzáadása gombra kattintva behívhatja a rendszerben már szereplő lehetőségeket, pl. színes negatív 6 × 6 cm, fekete-fehér negatív 6 × 9 cm stb. Ha nem ismeri a pontos technikát, elég az általánosabb, fekete-fehér fénykép, illetve színes fénykép besorolás megadása. A kiválasztott kifejezést a Technika hozzáadása gombbal rögzítheti.

Fotófeltöltés 4

Fotófeltöltés 5

Rövid leírás: szabadon kitölthető mező. Bármilyen fontos információ a fotóról, ami másik mezőbe nem illik, ide kerülhet.

Keletkezés helye: a Meglévő helyszín hozzáadására kattintva behívhatja a rendszerben már szereplő településeket. A kiválasztott települést a Helyszín hozzáadása gombbal rögzítheti.

Fotófeltöltés 6

Adományozó / Tulajdonos: itt feltüntetheti az eredeti fotó tulajdonosának a nevét (a tulajdonos lehet Ön, vagyis a feltöltő, de lehet másik személy is). 

Kapcsolódó témák (címkék): kérjük, soroljon fel a feltöltött fotó tartalmát leíró, egyéb mezőben még nem szereplő kulcsszavakat, pl. kukoricatörés, disznótor, majális, ünnepség, felvonulás, zászló, autó stb.

Az adatokat az adatlap legalján található Mentés gombbal kell rögzíteni. 

Az elmentett fotókat később a Fotóim menüpontban, a Szerkesztés fotófeltöltőként műveletet választva szerkesztheti.
 

Fotófeltöltés 7

A VAMADIA feliratra kattintva ismét a kezdőlapra jut, ahol megkezdheti az új fotók feltöltését.

Az Ön által feltöltött fotókat minden esetben egy adminisztrátor ellenőrzi, és csak ezután lesznek láthatóak a nyilvános felületen.
 


 

Személyek megjelölése a fotón

 

A már elmentett fotókon be lehet jelölni a fotón szereplő személyeket. A feltöltött fotókat megnyithatjuk a kezdőoldalon vagy a Fotóim menüpontban található listából a bélyegképre vagy a fotó címére kattintva. (Vagyis ne a szerkesztőfelületet nyissa meg.) Kattintson a kép alatt található Új személy hozzáadása gombra.

Fotófeltöltés 8

Az ezután megjelenő Név mezőbe írja be a személy nevét.

Fotófeltöltés 9

Ezután kattintson a Személy megjelölése a képen gombra, és az egér segítségével jelölje ki az adott személyt a képen.

Fotófeltöltés 10

Végül rögzítse a jelölést a Személy létrehozása gombbal.

Ha újratölti az oldalt (Ctrl + R), akkor a kép alatt megjelenik a név. Ha a képen a bejelölt személyre viszi az egeret, akkor ott is megjelenik a név.
 

Fotófeltöltés 11

Fotófeltöltés 12

Ha további kérdése van a feltöltéssel kapcsolatban, vegye fel a kapcsolatot munkatársunkkal:

Vázsonyi Csilla
csilla@vmmi.org; vcsilla21@gmail.com