Skip to main content

Gazdagítsa Ön is a Vamadia fotótárát!

A fotótár célja, hogy egy helyen gyűjtse össze és tegye közkinccsé a vajdasági magyar közösségre vonatkozó fényképeket, hogy a fotók által mutassa be az itt élők hétköznapjait, ünnepeit, mindennapjaink történetét. A Vamadia nyílt fotófeltöltő felületén bárki feltöltheti a tulajdonában lévő digitális/digitalizált fényképeket, amelyek értéket jelenthetnek közösségünk számára. Várjuk a magánszemélyek, magángyűjtők, amatőr és profi fényképészek, egyesületek, szervezetek fotóanyagait. Kiemelten várjuk a következő tematikájú képeket:

  • helyi művelődési élet
  • közösségi események, rendezvények, ünnepségek
  • egyéb jelentős események
  • városképek, épületek, tájképek
  • régi családi fényképek az 1960-as évekig

A feltöltés regisztráció után lehetséges. A feltöltött fotókat minden esetben egy adminisztrátor ellenőrzi, és csak ezután lesznek láthatóak a nyilvános felületen. Fenntartjuk a válogatás jogát. Egy feltöltő korlátlan számú fotót tölthet fel, de kérjük, ha nagyobb mennyiségű gyűjteményről van szó (több mint 100 kép), vegye fel a kapcsolatot a fotótár vezetőjével a munka leegyszerűsítése kedvéért (csilla@vmmi.org).

Amennyiben Ön hagyományos, papír alapú fotóit szeretné közkinccsé tenni, és nincs lehetősége beszkennelni azokat, vegye fel a kapcsolatot a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet munkatársaival (ferenc@vmmi.org).