Skip to main content
Borító/Kép

Évkönyv 2010

(2010. május 15. – 2011. május 21.)

Szerkesztő

Kiadás éve és helye
Oldalszám
250 oldal
Kötés
ISBN
978-86-84699-49-9
Előszó/utószó

ELŐSZÓ

Kedves tagtársak, helytörténeti munka iránt érdeklődő barátaim!

Egy olyan kiadványt tartanak a kezükben, amely folytatni kívánja az előző évkönyv hagyományait, A 2011-es évben már mögöttünk van egy közgyűlés, melyen összehangoltuk társaságunk működését a rá vonatkozó jogszabályokkal, ezáltal lehetővé vált az egyesület újbóli bejegyzése is. Az évkönyv tartalmazza a rendkívüli közgyűlésen elfogadott, a törvénnyel összehangolt alapszabályt. Az új alapszbály jelentősége, azon kívül, hogy eleget tettünk a törvényben előírt kötelezettségünknek, hogy hivatalosan két nyelven (tehát: magyarul is) közli az egyesület működésének feltételeit. A megjelentetéssel azt szeretnénk elérni, hogy minden egyes tagunk rendelkezzen ezzel az alapdokumentummal, ezért annak teljes szövegét e könyv első írásaként olvashatják.

Mivel most – a társaság és tagságunk anyagi helyzete miatt – az elnökség kénytelen megszigorításokat foganatosítani, így az évkönyv terjedelme 248 oldal, azt pedig összesen 400 példányban nyomtattuk ki. Mégis szerettünk volna teret biztosítani minden olyan tagunknak, aki publikált vagy publikálni szándékozik. Mint szerkesztő, nem kívántam külön elvek szerint szerkeszteni e könyvet, az írásokat a beérkezésük dátuma szerint raktam sorba.

Az olvasó megtalálhatja még itt az évkönybe szerkesztett írások szerzőiről a legfontosabb tudnivalókat, olvashatnak a 2010-es évben az egyesület által megszervezett legjelentősebb eseményekről, illetve megtekinthetik azok képmellékletét.

Hiszem, hogy az évkönyvhöz való hozzáállásunk nem hatott ki az írások minőségére, a könyvben igen érdekes tanulmányokat, jegyzeteket, hosszabb lélegzetű írások részleteit fogja megtalálni az érdeklődő olvasó.

                                                                                                                                                                                                                                                 A szerkesztő

Szerzői minősítések
Szerkesztő
Lektor
Borítóterv
Tartalomjegyzék
A szerző további művei