Skip to main content
Borító/Kép
Gruber Enikő: Hódi Sándor 100 interjú tükrében c. könyvének borítója

Hódi Sándor 100 interjú tükrében

Összegyűjtötte:

Kiadás éve és helye
Felelős kiadó
ISBN
978-86-86469-08-3
Oldalszám
221 oldal
Műfaj
Leltári szám
1433
Fülszöveg

Vajon milyen szálra fűzhetők fel Hódi Sándor gondolatai, szavai, tapasztalatai? Mi az, ami eddig nem volt világos, és a száz interjú alapján összeállított pályakép elkészítése után világossá vált? Miért jelentős Hódi Sándor egészséggel, betegséggel, családdal, nemzettel, hatalommal, igazsággal, elnyomással, tudással, emberismerettel, stb. kapcsolatos gondolata, tapasztalata?

Meglátásom szerint a könyv minden olvasója találhat hasznosítható gondolatokat a maga számára. Hódi Sándor – bármiről legyen is szó – mindig közérdekű témákat boncol. Pszichológusként, íróként, politikusként az életünket megnehezítő jelenségekre, a bonyolult élethelyzetekre keresi a választ, a magyarázatot. Szakmai életrajza olyan új ismereteket tartalmaz, amelyek révén elmélyültebb önismeretre tehetünk szert, könnyebben eligazodunk az emberi kapcsolatok világában és önmagunkon.

                                                                                                                                                                                                                                                 (Gruber Enikő)

Az önismeret elmélyítésének és vele együtt a sikeres életstratégia kialakításának mindennapi magától értetődő formája a másik emberrel: szülővel, házastárssal, baráttal, egy szakemberrel való meghitt beszélgetés, hiszen nem tudjuk magunkat mások hatása alól kivonni. Mindenki hat ránk valamilyen módon, akivel kapcsolatba kerülünk, ahogyan mi is hatunk másokra. És mindenki személyiségének a teljességével hat a másik emberre: tudásával vagy tudatlanságával, építő kritikájával vagy sértő szándékával, jellemével vagy annak hiányosságaival, ügyességével vagy ügyetlenségével, hitével vagy hitelességével, szorgalmával vagy lustaságával, kiállásával vagy gyávaságával. Az egymásra való hatás ezért sohasem semleges: épít, vagy rombol, amelyek következményeit nehéz előre megjósolni.

                                                                                                                                                                                                                                          (Dr. Hódi Sándor)

Szerzői minősítések
Szerkesztő
Recenzens
Olvasószerkesztő
Korrektor
Technikai szerkesztő
A szerző profilképe
Összegyűjtötte
Tartalomjegyzék
144