Skip to main content
Borító/Kép

Sári

Kiadás éve és helye
Oldalszám
160 oldal
Műfaj
Fülszöveg

„Ha ez a könyv akkor jelenik meg, amikor a szerző írta, néhány évtizeddel Françoise Sagan előtt, lett volna egy vajdasági Françoise Saganunk” – jegyezte meg egyik kritikusunk.

A Sári Börcsök Erzsébet első regénye. Húszéves korában írta.

Az első világháborút követő évek tárulnak fel előttünk ebben a regényben, amikor a halál nagy aratása után elemi erővel tör fel az élni vágyás, s egy letűnt világ romjain charlestonozik az új nemzedék. Kissé frivol, kissé cinikus, de ha kell, céltudatos és elszánt nemzedék ez, amelyhez Sári, a regény tizennyolc éves hősnője is tartozik. A színhely a rohamosan fejlődő Bega-parti város, Temesvár, amely a maga módján tükrözi a korabeli Európa minden rezdülését, az új felfogásokat, új ideálokat, új szokásokat, a konjunktúrát és a gazdasági válságot kísérő jelenségeket. Börcsök Erzsébet könyve a szórakoztató regények sorába tartozik, de nem üresen szórakoztató olvasmány. Van mondanivalója, megvan a maga emberi értéke.

A könyvet az írónő halálának évében kapja kézhez az olvasó – tragikus találkozása ez a pálya kezdetének és az élet végének.

Szerzői minősítések
Szerkesztő
Borítóterv
Technikai szerkesztő
Korrektor