Skip to main content
Borító/Kép

Vajdasági magyar ki kicsoda 2010

Kiadás éve és helye
Oldalszám
488 oldal
Kötés
ISBN
978-86-88539-00-5

Az anyanyelv világnapján, 2011. február 21-én mutatták be hivatalosan a Vajdasági magyar ki kicsoda 2010 című kiadványt a vajdasági Adán, a városházán. A lexikon  naprakész információkat nyújt a délvidéki magyar közélet szereplőiről.
A Vajdasági magyar ki kicsoda másodszor jelenik meg. Az első kiadást 2004-ben vehették kézbe az olvasók. Az előző kötetben szereplő mintegy 600 szócikkeket kiegészítette és javította a szerzőpáros további 600 közismert, és kevésbé ismert jeles személyiség adataival. A hamarosan megjelenő kiadvány így összesen 1200 személy életrajzát tartalmazza, és mindegyikükről fényképet is közöl.

Lélekben egy közösség akkor érett, társadalmilag akkor fejlődőképes, ha tisztában van saját értékeivel, megbecsüli magát, közösségi identitással rendelkezik. Ami fordítva is igaz: ha valamely közösség a saját nagyjait nem becsüli, ha kábán átnéz a fejük fölött, miközben csodálja más népek nagyjait, ha saját teremtő akarata helyett mindig mások normáihoz igazodik, sorsa az enyészeté. Kiadványunknak az a célja, hogy felmutassuk saját szellemi értékeinket, erősítsük közösségünket hitében és kötelékeiben"- olvasható a testes kiadvány hátlapján.